Gled en som gruer seg til jul

01.11.2017

I dag var Oslo by kledd i oransje skjerf. Strikkingen av oransje skjerf har eksplodert over hele Norge, og Kirkens Bymisjon jobber knallhardt for å gjøre 1. november til Årets varmeste dag.  For i dag deler Kirkens Bymisjon ut over 15.000 hjemmestrikkede, oransje skjerf over hele landet. Det oransje skjerfet er Norges varmeste skjerf, når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn.

Skjerfet setter søkelyset på at vi vil ha et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Kirkens Bymisjon oppfordrer alle som vil, til å bruke skjerfet fremover – som et symbol på ønsket om et varmt og inkluderende samfunn.

Kirkens Bymisjon deler ut skjerfene på dagen hvor juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul» starter. For mange forbindes ikke jula med glede. I 2015 oppga 125.000 personer at de gruet seg til jul. Blant menneskene fra rus- og gatemiljøene, som vi møter i vårt arbeid, er førjulen og julehøytiden ofte en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor».

Med utdeling av de oransje skjerfene starter Kirkens Bymisjon opp aksjonen med innsamling av penger til å holde våre kafeer og møteplasser åpne i julen og gjennom hele året. Du kan gjøre Norge varmere ved å glede mennesker fra rus- og gatemiljøet med to middager og et varmt og trygt sted å spise ved å sms GLEDE til 2490 (80kr), eller besøk kirkensbymisjon.no.