Brødfabrikken nominert i Oslo Kommunes arkitekturpris 2018

06.09.2018

Brødfabrikken på Løren er et av 19 prosjekter som er nominert til Oslo bys kommunes arkitekturpris. Prosjektet er utviklet sammen med Arcasa Arkitekter og Bar Bakke landskapsarkitekter. Entreprenør er BundeBygg.

Prosjektet består av tre bygg i en åpen kvartalsstruktur, med felles parkeringskjeller, og er oppført på en gammel industritomt på Løren, tidligere en brødfabrikk. Byggene inneholder 149 boliger, cafe og en 6 avdelingers barnehage.

Geir Johnsen, prosjektansvarlig for Brødfabrikken forklarer grepet: «Vi har bevist lagt vekt på et variert og rikt fasadeuttrykk for å underbygge et aktivt fasadeliv og gateløp. Materialbruken i fasaden varierer for å bryte opp, gi byggene en mindre skala og ett moderne og dynamisk uttrykk. Fasaden er i en kombinasjon av mørk/svart tegl, fasadeplater i fibersement i ulike farger, og royalimpregnert trekledning i gyllen tone.

Fasaden brytes opp med vertikal og horisontal inntrekning, hvor også fasadematerialene er med på å understreke variasjonen i bygningslivet. Inngangspartiene til boligene er gitt særlig oppmerksomhet med dobbelthøye rom med glassfasade som strekker seg over 2 etasjer, og tegl trukket inn i inngangspartiet. Inngangene til boligene er plassert ved gatefortau for å forbinde boligene til allerede etablert struktur og sikre folk og liv til gatene og fortauene i strøket. Kunstnerparet Cecilie & Gilles har bidratt med en raus kunstnerisk utsmykning i et moderne uttrykk.»

Les mer om prisen og de prisen og de ulike kandidatene her: magasin.oslo.kommune.no/byplan/arets-kandidater-er-klare/

Kandidatlisten på 19 skal reduseres til 10 prosjekter som nomineres til prisen og vises frem i en utstilling på Rådhusplassen fra 27. september og ut oktober. Prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 18. oktober 2018.