Byggestart på Sildetomta

01.10.2018

Fredag 28. september vedtok Styret i utbyggingsselskapet til Sølvparken byggestart. Dermed er byggearbeidene bestilt og om kort tid tar Veidekke Entreprenør til med arbeidene med å transformere Kongsbergs mest omdiskuterte tomt til et kombinert handelssenter og leilighetsbygg.

De siste ukene har prosjektgruppen i Sølvparken arbeidet på spreng med å få på plass de siste signaturene i næringsdelen over 2. etasjer,  som vil ligge vendt ut mot Gomsrudveien. Det har vist seg tidkrevende å få på plass handelssaktører som vil forplikte seg til så vidt store arealer, sier Gunnar Rinde partner i Stor-Oslo Eiendom AS. Som tidligere kjent fra media sier reguleringsbestemmelsene på Sølvparken at leietakerne må ha 800 kvm som minimumsareal.

Det har pågått mange parallelle prosesser i lang tid, og med flere opp- og nedturer underveis. Men med de leietakerne vi nå har fått på plass blir dette et meget bra senter for hele Kongsberg.  I prosjektgruppen er vi overbevist om kvaliteten i prosjektet, og nå gleder vi oss, sammen med Veidekke, til å få realisert prosjektet, avslutter Gunnar Rinde.

Vi gleder oss over å nå ha fått startskuddet for Sølvparken, og ser frem til å komme i gang med oppdraget. Forberedelsene til produksjonsstart har pågått en stund og vi håper å være i gang i løpet av oktober, sier Nils A Mogstad, prosjektleder for Veidekke Entreprenør AS.

En betydelig del av prosjektet vil bli gjennomført av bedrifter og arbeidstakere fra Kongsberg og kommunene rundt, og prosjektorganisasjonen vil i løpet av kort tid være etablert ved byggeplassen.

I tillegg er det et spennende prosjekt for Veidekke der Sølvparken ligger mellom Sørlandsbanen og dagens E134. - Nærhet til slik betydelig infrastruktur setter ekstra krav til vår gjennomføring og vi håper at trafikanter og naboer vil oppleve byggeprosessen som positiv, sier avslutter Mogstad.