Kirkeveien 59 - solgt til Profier

13.09.2018

Kirkeveien 59 på Haslum er i dag et kombinert lager- og logistikkbygg og har tidligere vært en teglfabrikk. Stor-Oslo Eiendom har jobbet med å få på plass en omregulering av eiendommen til boliger, og nå kan kjøperen Profier utvikle 8.600 kvadratmeter med ca. 30 rekkehus og ca. 50 leiligheter i boligblokker. Partene er blitt enige om å ikke gi noen detaljer om kjøpesummen.

Stor-Oslo Eiendom er fornøyde med salget og mener det var riktig å selge eiendommen nå, etter at den var blitt utviklet gjennom to kommunale prosesser; kommunedelplan og reguleringsplan.

– Området som eiendommen ligger i er omtalt i Bærum kommunes skolebehovsanalyse. Det kan derfor ta noe tid innen skolekapasiteten er løst og byggestart for eiendommen kan finne sted. Vi er en eiendomsutvikler som har spisskompetanse på tidlig-fase utvikling og regulering, og vi er alltid opportunistiske på når våre prosjekter vurderes for realisasjon. For oss var dette et naturlig tidspunkt å teste markedet på, sier André Sommerfelt Bårdstu, Investeringssjef i Stor-Oslo Eiendom.

Markedsansvarlig Kristen Rikter-Svendsen sier til Estate Nyheter at utviklingen av Kirkeveien 59 kanskje ligger litt lenger frem i tid, men ikke nødvendigvis.

– Det er et boligprosjekt som er avhengig av skolekapasitet eller skolegrenser, så det ligger noe fremover i tid. Vi er imidlertid optimistiske til å kunne komme i gang så tidlig som mulig, sier Rikter-Svendsen. Han mener Profier nå har en veldig god posisjon i Asker og Bærum, og viser til både små og store prosjekter på Bekkestua, Veritas Have på Høvik og prosjekter på Gjettum og Billingstad.

Steinar Wallestad har stått for eiendomskjøpet hos Profier. Han er godt fornøyd med kjøpet og prosessen.'

– Det er utrolig behagelig å gjøre transaksjoner mellom profesjonelle og løsningsorienterte parter, og vi er selvfølgelig veldig fornøyd med å ha sikret oss dette flotte prosjektet ved Haslum. Bærum er fortsatt et viktig satsningsområde for oss, sier Steinar Wallestad, i Profier.

UNION Næringsmegling var selgers rådgiver i salgsprosessen.

– Denne handelen mellom to seriøse eiendomsaktører bekrefter at markedet for attraktive boligtomter i Bærum lever i beste velgående, sier Preben Klausen, transaksjonsrådgiver og partner i UNION Næringsmegling.