Stor-Oslo Eiendom utvikler 70.000 kvadratmeter i Ski sentrum

06.12.2018

Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom skal utvikle 70.000 kvadratmeter i Ski sentrum, med ønske om å revitalisere byens sentrum med boliger, butikker og gode byrom. Med sin nærhet til Oslo er Ski et populært alternativ til hovedstaden.

– Ski sentrum består i dag av spredt bebyggelse som ikke er fullt utnyttet og som nok i tilstrekkelig grad ikke gir noe tilbake til byen, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom i en pressemelding.

Paralleloppdrag

Med ambisjon om å gjøre noe med dette utskrev Ski Sentrum Utvikling og Stor-Oslo Eiendom i august et paralleloppdrag om å fokusere på muligheter for å aktivisere sentrum – et oppdrag AART architects vant.

– Vi er svært fornøyd med å engasjere dem. Med sin erfaring fra byutviking i Danmark mener vi AART tilfører noe nytt og spennende til Ski. Vi ønsker å utvikle gode bygulv og gode destinasjoner, og AART er den rette til å hjelpe oss, sier Grimstad.

Utløser byens potensiale

– Vi ser frem til å jobbe for å revitalisere sentrum som har et stort utviklingspotensial. Vi vil tilføre en mangfoldighet av bygninger og byrom i nært samspill med den omkringliggende byen – alt for å gjøre Ski attraktivt, sier partner Anders Strange i AART architects. Han er også daglig leder av selskapets kontor i Oslo.

Grimstad mener vinnerforslaget tilfører det 70.000 kvadratmeter store området en variasjon av butikker og boliger som kan favne alt fra studenter og unge par til etablerte familier.

– Prosjektets mangfoldighet gjenspeiles i rekreasjonsarealene som er knyttet sammen og skaper samlende kontakt med eksisterende struktur, påpeker han.

- Ideen er å lede folk intuitivt inn i bydelen og skape et summende gateliv. Et levende bygulv som vi til og med løfter opp i høyden i form av et grønt taklandskap, sier Strange.