15.11.21 /

2021 vil for alltid forbli et spesielt år for oss i Stor-Oslo Eiendom. Det er nå gått 20 år siden vår egen Arild Rygg startet selskapet. I løpet av disse 20 årene har vi gått fra å være en liten gründerbedrift til et stort eiendomsselskap, med en portefølje spekket med vågale og grensesprengende prosjekter. I anledning jubileum ønsket vi også å lage en jubileumsbok som er proppfull av historier, prosjekter, mimring, folka og mye mer. Kom innom kontoret vårt i DEG 16 i Bjørvika og få et eksemplar!

 

 

Full rulle fra dag én

I løpet av Stor-Oslo Eiendom sine 20 år har det skjedd mye. Veldig mye. For mye til å dekke i en enkel bok – selv en nesten 300 siders bok. Men en ting var enkelt, og det var hvem vi skulle starte med. Her kommer vi ikke unna vår egen gründer, Arild Rygg.

Planen til Arild når han startet Stor-Oslo Eiendom var å starte i det små og gjøre prosjekt til prosjekt – men slik gikk det ikke. Entra Eiendom kom ganske raskt på banen og ønsket bistand fra Arild for å utvikle Postgirobygget. Det lille oppstartsselskapet fikk med andre ord en skikkelig pangstart og trengte raskt flere folk. Teamet som på den tiden bestod av Arild selv og Karsten Hjertholm, ble derfor utvidet med Jannicke Grønvold, Arne Brovold og Mathis Grimstad. Sammen ble de en kunnskapsrik og erfaren gjeng som fikk gjøre en rekke store prosjekter, og som etter hvert ble lagt merke til i bransjen.
Selv om Mathis Grimstad kom til selskapet i 2003, gikk han først inn som daglig leder i 2015. Med en filosofi at hvert eneste prosjekt skal gi tilbake til byen, til menneskene, og det må være bærekraftig, er Mathis sitt mål at selskapet skal forvandle Stor-Oslo til et sted hvor mennesker ikke bare har lyst til å bo – men også leve – og hvor naturen har plass til å blomstre.
Arild og Mathis har et vennskap som går tilbake flere tiår. I boken har vi dedikert mange sider som byr på både morsomme og seriøse historier fra vennskapet.

 

En gjeng som våger

Vi er umåtelig stolte av alle våre kollegaer. I løpet av 20 år er det naturligvis mange som har kommet og mange som har gått; sånn vil det alltid være. Felles for alle som kommer til Stor-Oslo Eiendom er at de er lidenskapelige opptatt av det de driver med. Våre kollegaer er en gjeng som våger, en gjeng som er godt rustet for en spennende og krevende fremtid, og som kan tillate seg å sette hårete mål.
I jubileumsboken vil du kunne møte mange av våre kollegaer, både som delaktige i ulike prosjekter, i spalten “5 kjappe”, på sosiale turer, og som ildsjeler innenfor ulike felt – eksempelvis kunst, bærekraft og PropTech.

 

 

Prosjektene

Vi har brukt mye plass i jubileumsboken til å fortelle både om prosjektene våre, og hvem som har vært involvert. Noen prosjekter har fått mer omtale enn andre – mye grunnet størrelse, kompleksitet og innflytelse i lokalområdet. Prosjekter som Equinor Fornebu, Intility arena, Munch Brygge og Meierikvartalet er blant prosjektene som både har mottatt nasjonale og internasjonale priser, men som også er prosjekter hvor teknologi og miljø, og sosial bærekraft står høyt på agendaen.

Tallet på antall prosjekter vi har vært involvert i er mange, og i boken har vi passet på at ingen er glemt. Derfor laget vi en tidslinje fra 2001 og frem til i dag som gir en god oversikt over alt som har foregått de siste 20 årene. For oss er det å mimre tilbake utrolig moro, og vi håper du også finner det inspirerende og interessant.

 

 

 

En god byutvikler løfter blikket

I Stor-Oslo Eiendom så mener vi at hver eiendom fortjener å få utnyttet sitt potensiale, få sin egen identitet, og gi noe ekstra tilbake til brukerne. For å få til dette må vi se det store bildet: Vi må løfte blikket og innta fugleperspektiv – først da kan vi utrede hvordan eiendommen kan løfte området rundt. Bygget må være en del av løsningen, gi noe tilbake, og bidra til å gjøre området bedre enn før.

Vår tilnærming er å finne det unike ved prosjektet, enten det er tomten, bygget eller området rundt. Det unike bidrar til at vi kan bygge noe spesielt. Vi ønsker å skille oss ut og gå vår egen vei.

Det å løfte blikket fikk vi også gjort da vi i januar 2020 flyttet til splitter nye lokaler i Dronning Eufemias gate 16 i Barcode. Fra 16. etg har vi utsikt over hele byen og eiendomsutviklingen som pågår i Oslo. Vår ambisjon var å lage et moderne byutviklingskontor med mye plass for samarbeid, møter, kreative arbeidssoner, lek og moro. Vi mener selv vi har de kuleste kontorene i byen og tilbyr omvisning til alle som ønsker det.

 

 

Proppfull av spennende temaer

Vi fant fort ut at det å fylle en bok på nesten 300 sider med innhold gikk lekende lett. Verre var det å velge bort. PropTech, bærekraft, kunst, investering og forvaltning, fremtiden, og ikke minst vår rolle som byutvikler er alle temaer vi gjennomgår i boken.Litt varm i hjertet blir vi også når vi ser på vårt bidrag tilbake til samfunnet. Vi vil årlig selge boliger for i overkant av 5 milliarder og skal de neste årene realisere prosjekter for mer enn 36 milliarder i Stor-Oslo regionen. Basert på DNB sin ringvirkningskalkulator vil disse verdiene skape nyttige bidrag tilbake til samfunnet, som blant annet 170 arbeidsplasser hos andre bedrifter og 187 nye lærere. Dette er i tråd med vår filosofi om å gi tilbake til samfunnet.

 

 

 

 

 

En shoutout til alle våre samarbeidspartnere

I vår bransje handler store deler av hverdagen om samarbeid med andre. Det kan være underleverandører, partnere, eller bedrifter vi har investert i. Vi er veldig takknemlige for alle de gode samarbeidene vi har hatt opp gjennom årene og ønsker å rette en stor takk til dere alle. Ingen nevnt, ingen glemt. Gode partnerskap er noe vi skal fortsette med fremover. Og vi ser frem til alle prosjektene vi skal realisere sammen i årene som kommer.

 

Ønsker du et eksemplar av jubileumsboken?

Det er mange som har bidratt til at denne boken har blitt så bra som den har blitt. De ansatte i Stor-Oslo Eiendom har virkelig brettet opp ermene og bidratt både med tekster og historier. I tråd med vårt bærekraftfokus er også boken delvis trykket på det bærekraftige papiret, Paperwise. Boken er i utgangspunktet laget av Stor-Oslo Eiendom, for Stor-Oslo Eiendom. Men for oss betyr det mye hvis andre også får glede av den. Er du i nærområdet, stikk innom oss for en kopp kaffe og få med deg et eksemplar.

Vi gleder oss til å dele våre historier med dere!